Antena Meniu Search
x

Video Compania Boeing, nu demult mândria aviației americane, este măcinată de probleme. Piloții se tem că urmează o tragedie

Se anunţă dezastre în aer în Statele Unite, avertizează piloţii. Sindicatul lor anunţă public că operaţiunile de întreţinere sunt făcute superficial, iar problemele tehnice se înmulţesc. Nu se mai pune problema dacă, ci când va apărea o tragedie de proporţii, spun ei.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 22:20

Vezi și

Un avion căruia îi cade o roată la decolare, un ciocan uitat într-o anvelopă, maşini aeroportuare parcate în zone interzise. Pe scurt, nicio zi fără haos, se plâng comandaţii de aeronave din Statele Unite. 

Compania Boeing, pe vremuri simbolul aviației americane, măcinată de probleme

Standardele joase de siguranţă au ajuns în atenţia lumii întregi după ce uşa unei Boeing 737 de la Alaska Airlines a căzut în timpul zborului. Foşti angajaţi ai companiei au depus astăzi mărturie în faţa procurorilor americani şi au spus clar - compania a făcut rabat de la mai multe elemente de securitate, iar fiecare zbor a ajuns ruletă rusească. 

  • Ed Pierson, fost Senior Manager Boeing: Fiecare persoană care se îmbarcă la bordul unui avion Boeing se supune unui risc. Autorităţile guvernamentale au ignorat problemele de fabricare ale Boeing până la incidentul Alaska. Pasagerii nu trebuie să recurgă la avertizori de integritate ca să afle adevărul! 
Pe acelaşi subiect

Cazul a revoltat o lume întreagă. Aeronava a rămas fără o parte din fuzelaj la 5.000 de metri altitudine. Uşa de 25 de kilograme a fost găsită, ulterior, în curtea unui profesor din Portland. 

  • Pasager: La început am crezut că este doar fereastra, dar era întreg panoul. Era un copil care stătea în acel rând. Centura de siguranţă i-a salvat viaţa. Nu avea o bluză pe el, pentru că i-a smuls-o presiunea.

După incident, directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun, a promis că se va alătura investigaţiei începute de Autoritatea Aeronautică. Ulterior, a anunţat că va demisiona la sfârşitul anului.

Problemele de siguranţă s-au ţinut lanţ de companiile aeriene din Statele Unite

Carcasa unui motor s-a rupt în timpul decolării, acum o săptămână. Şeful sindicatului piloţilor avertizează - este doar o chestiune de timp până când vom asista la o tragedie. 

  • Dennis Tajer, pilot: Linia dintre eroare şi incident devine din ce în ce mai subţire. Au început să se împuţineze uneltele pe care le avem ca să oprim şi prevenim erorile: personalul, procedurile şi disciplina. 

În Statele Unite au avut loc 8 incidente aviatice majore în 3 luni. 14 oameni au murit şi 54 au fost răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Compania Boeing, nu demult mândria aviației americane, este măcinată de probleme. Piloții se tem că urmează o tragedie